Jani Sarkula

Jani Sarkula

Hieman taustatietoa itsestäni..

Olen vuonna 1974 syntynyt, perheellinen mies Mäntsälästä.

Sähkö ja tekniikka ovat aina olleet mukana jollakin tapaa elämässäni. Jo ennen kouluikää, noin kuuden vanhana, tutustuin sähkölaitteiden sielunelämään, polttamalla mm. autoradan verkkovirralla ja kokeilemalla sormenpäällä, miltä sähkö tuntuu jalkalampun kannassa. Tässä kohtaa ymmärsin, että sähkö on sinistä ja se sattuu. Sähköä oli näiden kokemusten mukaan käsiteltävä hieman ajatuksen kanssa.. Maatilan poikana, tee-se-itse asennukset oli siis tehtävä harkiten.

Mutta päätin oppia aiheesta lisää.  Porvoon ammattioppilaitoksessa käydyn sähköalan koulun (1991-1993) ja armeijan viestimieskoulutuksen jälkeen, vuonna 1994 pääsinkin alaa vastaavaan työhön, Porlammin Ingman Foods Oy:lle, kunnossapitoasentajaksi. Tässä tehtävässä tehtaan tuotantolaitteiden kunnossapito ja kiinteistön kunnossapito sähköasennuksineen kuuluivat kahden kunnossapitoasentajan työnkuvaan. Todella itsenäinen työtehtävä opetti paljon nuorta kokematonta ”poikaa”, ja houkutti pikkuhiljaa entistä haastavampiin tehtäviin.

Vuonna 1997 siirryin kohti uusia haasteita, kun astuin juustotehtaalta virvoitusjuomien pariin, Sinebrychoff Oy:n palvelukseen. Sinebrychoffilla työskentelin monessa eri toimessa, alkaen sähköasentajasta, sähkö-osaston työnjohtoon ja lopulta päätyen projekti-/automaatiosuunnitteluun. Sinebrychoffilla oli todella mielenkiintoista työskennellä ja viihdyinkin Sinebrychoffilla eri tyyppisissä teknisissä tehtävissä yli 17 vuotta.

Vuonna 2009 perheessä syttyi idealamppu. Jotta elämä ei olisi jatkuvaa ruusuilla tanssimista, päätimme vaimon kanssa ryhtyä rakentamaan työn ohessa OK-taloa Mäntsälään.. Ja koska haasteet ovat heikkouteni, päätin kaupallisten kotiautomaatiolaitteiden sijaan ohjata talomme kaikkia sähkölaitteita Siemens S7-315 CPU:lla Profibus- väylineen, hajautetulla I/O:lla, sekä tabletilla, jossa HMI:nä WinCC RT. Ajatus maailmanlopunkin kestävästä Siemensin CPU:n käytöstä kotiautomaatiossa olikin käytännössä loistava!

Vuonna 2015 päätin siirtyä Sinebrychoff Oy:n palveluksesta robottialalle, Pasi-Robot Oy:n palvelukseen. Koska sähkö, tekniikka, PLC:t ja robotit ovat aina olleet harrastus ja työ, niin tämä työtehtävä oli kuin itsestäänselvyys itselleni. Pasi-Robotilla työskentely olikin todella opettavaista ja itsenäistä. Jokainen päivä toi uuden teknisen haasteen tullessaan, kun pääsääntöisesti kaikki laitteet oli jossain määrin itse rakennettuja. Pasi-robotilla työskennellessäni pääsin syventymään hieman syvemmin robottien ”ajatusmaailmaan”.  

Vuonna 2019 kypsyi ajatus oman toiminnan aloittamisesta JS-Mekatronic- toiminimellä. Omaan vahvan kokemuksen teollisuudesta ja tekniikasta. Yritykseni avulla pyrin tuomaan oman kokemukseni ja tietotaitoni muiden avuksi teollisuuteen, sekä erityyppisten koulutusten myötä uusille alasta kiinnostuneille tuleville ammattilaisille.